nieuws

Recordpoging langste krentenwegge

Nieuws

Recordpoging langste krentenwegge

KORTENHOEF – Jeroen van der Linden is bijna een jaar eigenaar van Bakkerij Sturkenboom in Kortenhoef en dat moet gevierd worden, vindt hij. Daarom gaat hij op 7 juli een poging doen om het recorn van de langste krentenwegge te verbreken.

KORTENHOEF – Jeroen van der Linden is bijna een jaar eigenaar van Bakkerij Sturkenboom in Kortenhoef en dat moet gevierd worden, vindt hij. Daarom gaat hij op 7 juli een poging doen om het recorn van de langste krentenwegge te verbreken.

Het huidige record staat op 176 meter. ‘Daar wil ik ruim overheen. Ik wil proberen om 203 meter krentenwegge te maken.’ De krentenwegge wordt gemaakt met 100 procent Hollandse tarwe, waardoor het op de krenten na, een hartstikke Hollands brood wordt. Het hele brood wordt uiteindelijk aan een goed doel geschonken. Klanten kunnen een strookje invullen met hun favoriete goede doel. Van alle ingevulde strookjes trekt Van der Linden de winnende eruit. De winnaar krijgt ook nog een meter krentenwegge cadeau.

‘Het wordt een heel gezellig evenement. Er komst een dweilorkest, de wethouder komt langs, de notaris komt het brood opmeten en misschien dat het Guinnes Book of World Records ook langskomt. Bovendien heb ik kinderen opgeroepen om te komen helpen met het klaarleggen van het brood’, vertelt Van der Linden enthousiast.
 

Reageer op dit artikel