nieuws

Pruyn failliet, maar bakkerij blijft open

Nieuws

Pruyn failliet, maar bakkerij blijft open

NIJMEGEN – De Nijmeegse Bakkerij Pruyn is failliet. De vestigingen aan de Hatertseweg (brood) en de Sint Annastraat (banket) blijven voorlopig wel open.

NIJMEGEN – De Nijmeegse Bakkerij Pruyn is failliet. De vestigingen aan de Hatertseweg (brood) en de Sint Annastraat (banket) blijven voorlopig wel open.

Ook de karakteristieke bedrijfswagen met de Bossche bol op het dak, rijdt dus nog rond, schrijft De Gelderlander. Curator Chris Diks van Dirkzwager advocaten & notarissen hoopt zo een doorstart van bakkerij Pruyn soepel te laten verlopen.

Op 22 mei verklaarde de rechtbank in Arnhem Bakkerij Pruyn failliet. Eigenaar Hans Heinink ging in verzet tegen de uitspraak, maar trok dat deze week toch in. Curator Diks: ‘De twee vestigingen zijn al die tijd open gebleven. Dat is gebruikelijk bij een verzet. Als het faillissement was opgegeven, moet er toch iets staan. Anders wordt het een self-fulfilling prophecy.’

In eerste instantie leek het bedrijf volgens Diks dan ook levensvatbaar. Maar toen bleek dat de veertien personeelsleden te zwaar op de begroting drukten, adviseerde de curator het verzet te staken. ‘Het bleek dat het beter was als het faillissement in stand bleef. Het is zeer emotioneel voor de eigenaar. Hij wil dan ook niet reageren.’

Volgens Diks heeft het verlies van enkele grote klanten Bakkerij Pruyn in de problemen gebracht. De inkomsten liepen terug, terwijl de kosten, met name voor het personeel, gelijk bleven.

De curator heeft goede hoop dat het bedrijf snel een doorstart kan maken. Hij heeft inmiddels al met vijf overnamekandidaten gesproken. Heinink is daarvoor geen kanshebber. Het zou volgens Diks wel kunnen dat hij in dienst treedt van het bedrijf dat Pruyn overneemt. Diks hoopt voor het overige personeel op zoveel mogelijk behoud van banen, maar wijst erop dat een overname wel het moment is om te saneren.

Om de winkels van Pruyn voorlopig open te mogen houden, moet curator Diks nog wel toestemming krijgen van schuldeisers en de rechtbank.

Reageer op dit artikel