nieuws

Minister Verhagen helpt MKB

Nieuws

Minister Verhagen helpt MKB

DEN HAAG – Ondernemers die moeilijk toegang hebben tot krediet krijgen extra ondersteuning van de overheid. De garantieregelingen voor het bedrijfsleven worden uitgebreid en opengesteld voor meer vormen van kredietverlening.

DEN HAAG – Ondernemers die moeilijk toegang hebben tot krediet krijgen extra ondersteuning van de overheid. De garantieregelingen voor het bedrijfsleven worden uitgebreid en opengesteld voor meer vormen van kredietverlening.

Dat schreef minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) donderdag aan de Tweede Kamer. ‘Kredieten voor goede ondernemersplannen zijn de smeerolie voor de motor van onze economie’, aldus Verhagen. ‘De overheid kan koudwatervrees bij banken wegnemen door garant te staan. Dat geeft het zetje om de lening toch te verlenen.’

Hoewel de omvang van de kredietverlening aan bedrijven de afgelopen jaren op peil is gebleven, zijn er in economisch onzekere tijden zorgen over kredietverlening in het midden- en kleinbedrijf (MKB). Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat kleinere bedrijven vaker bot vangen bij de bank en minder toegang hebben tot alternatieven om aan krediet te komen.

 

Reageer op dit artikel