nieuws

‘Kwartverpakking bespaart 49,5 miljoen kilo brood

Nieuws

‘Kwartverpakking bespaart 49,5 miljoen kilo brood

NIJMEGEN – Brood staat op nummer twee in de top 10 meest verspilde voedselproducten. Daarom bedacht BEKO Verpakkingen de nieuwe broodverpakking: ‘Kwartje van Brammetje’.

NIJMEGEN – Brood staat op nummer twee in de top 10 meest verspilde voedselproducten. Daarom bedacht BEKO Verpakkingen de nieuwe broodverpakking: ‘Kwartje van Brammetje’.

Het ‘Kwartje van Brammetje’ moet de voedselverspilling van brood verminderen door broden in kleinere porties te verpakken, schrijft Verpakkingsmanagement. De bedenkers hebben berekend dat de nieuwe verpakking in Nederland een besparing van 49,5 miljoen kilo brood per jaar kan opleveren. Door één sneetje brood minder weg te gooien is de verpakking al gecompenseerd. Kleinere verpakkingen worden vooral door één- en tweepersoons huishoudens gekocht of door gezinnen waar behoefte is aan verschillende soorten brood.

De nieuwe verpakking werd dinsdag 19 juni gepresenteerd bij Oerlemans Plastics tijdens de afronding van het project ‘Duurzaam productontwerp en ecodesign’. Oerlemans Plastics en Partners for Innovation betrokken BEKO Verpakkingen bij het project, omdat zij ongeveer 80 procent van de broodverpakkingen voor de ambachtelijke brood- en banketbakkers verzorgen. Binnenkort rolt BEKO Verpakkingen een pilot uit waarbij ze 50.000 kwartzakken uitzetten bij 50 bakkers.

Meer informatie is binnenkort te vinden op www.brammetjebammetje.nl 
 

Reageer op dit artikel