nieuws

Klant houdt al jaar lang hand op de knip

Nieuws

Klant houdt al jaar lang hand op de knip

VOORBURG – De consumptieve bestedingen zijn al bijna een jaar lang onafgebroken lager dan een jaar eerder.

VOORBURG – De consumptieve bestedingen zijn al bijna een jaar lang onafgebroken lager dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Ook in april werd er minder besteed door consumenten dan in dezelfde maand vorig jaar. Zo werd er in april 2012 2,3 procent minder besteed aan voedings-en genotmiddelen dan in april 2011.
 

Koud
April 2012 was relatief koud, terwijl april 2011 uitzonderlijk zacht was. De huishoudens verbruikten zodoende fors meer gas dan een jaar eerder. Zonder het hogere gasverbruik was de krimp van de consumptie zelfs 1 procentpunt groter geweest.
 

Maart
Door huishoudens werd in april twee procent minder besteed aan goederen en diensten dan in april 2011. De afname is ongeveer even groot als in maart (1,8 procent). De consumptiecijfers zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen en veranderingen in de samenstelling van de koopdagen.

 

Reageer op dit artikel