nieuws

Hoofdrol voor bakker in Het Bombardement

Nieuws

Hoofdrol voor bakker in Het Bombardement

ROTTERDAM – 72 jaar geleden vond het bombardement op Rotterdam plaats, één van de grootste tragedies die Nederland ooit heeft getroffen. Hierover wordt nu de speelfilm Het Bombardement gemaakt met een bakker in de hoofdrol.

ROTTERDAM – 72 jaar geleden vond het bombardement op Rotterdam plaats, één van de grootste tragedies die Nederland ooit heeft getroffen. Hierover wordt nu de speelfilm Het Bombardement gemaakt met een bakker in de hoofdrol.

De film gaat over de onmogelijke liefde tussen bakker Vincent (gespeeld door Jan Smit) en de Duitse vrouw Eva (gespeeld door Roos van Erkel), die op 9 mei 1940 in Nederland arriveert om met projectontwikkelaar Dirk te trouwen. De oorlog brengt Vincent en Eva steeds dichter bij elkaar. Brood en vooral een taart nemen een plaats in het verhaal in. In samenwerking met productiemaatschappij Fu Works en op verzoek van de NBOV (Nederlandse brood- en banketbakkers ondernemersvereniging) gaf de Rotterdamse banketbakker Marcel Groen daarom een dag advies en ondersteuning op de filmset.

14 mei 1940 is een dag die veel Rotterdammers en Nederlanders nooit zullen vergeten. 97.000 kilo Duitse bommen richtten een onherstelbare schade aan in de Maasstad, 24.000 woningen werden verwoest, 80.000 Rotterdammers werden dakloos en circa 800 mensen vonden de dood.

De film is eind december 2012 te zien in de bioscopen. Voor meer informatie: www.bombardementdefilm.nl.

Foto: De bakker Vincent (Jan Smit) vlucht hier nog net op tijd voor de granaten. Eva (Roos van Erkel) springt in de bakkerskar om zo ook een veilig heenkomen te zoeken.

Reageer op dit artikel