nieuws

Demonstraties brood bakken in authentieke oven

Nieuws

Demonstraties brood bakken in authentieke oven

STAVERDEN – Na jaren niet aangeraakt te zijn, is het gerestaureerde bakhuisje met de herbouwde authentieke oven op landgoed Staverden weer in gebruik.

STAVERDEN – Na jaren niet aangeraakt te zijn, is het gerestaureerde bakhuisje met de herbouwde authentieke oven op landgoed Staverden weer in gebruik.

Bakker Piet uit Elspeet verspreidt niet alleen de heerlijke geur van vers brood, maar laat de bezoekers ook proeven van de sfeer van vroeger, schrijft de Stentor. ‘Zo’n tweehonderd jaar geleden had elk boerderijtje een eigen oven’, vertelt Ronny van der Horst, eigenaar van Bakker Piet. ‘Er was nog geen gas en elektriciteit, en de mensen bakten hun brood in hout gestookte ovens. Ik vroeg mijzelf af hoe ze dat toen deden, dus voor mij is het ook nog vrij nieuw, maar daar kan ik alleen maar wijzer van worden. Ik heb mijn vader nooit brood zien bakken op deze manier, dus ik moest eerst een aantal proeven doen voordat ik de bezoekers een demonstratie kan geven.’

Bakker Piet geeft op 4 juli en 29 augustus een demonstratie van zijn werk in het bakhuisje.

Reageer op dit artikel