nieuws

Zeelandia ondersteunt bakkerijen in ontwikkelingslanden

Nieuws

Zeelandia ondersteunt bakkerijen in ontwikkelingslanden

ZIERIKZEE – Zeelandia International is de eerste bedrijfssponsor van PUM, een vrijwilligersorganisaties die senior experts uitzendt. Zij ondersteunen bakkerijen in ontwikkelingslanden met kennis van Nederlandse bakkerij-expert én nu ook met producten van Zeelandia.

ZIERIKZEE – Zeelandia International is de eerste bedrijfssponsor van PUM, een vrijwilligersorganisaties die senior experts uitzendt. Zij ondersteunen bakkerijen in ontwikkelingslanden met kennis van Nederlandse bakkerij-expert én nu ook met producten van Zeelandia.

PUM adviseert ondernemers in ontwikkelingslanden die geen commerciële consultants kunnen betalen. Door vrijwilligers uit het bedrijfsleven te koppelen aan lokale ondernemers, lossen zij samen de problemen in de bedrijfsvoering op. ‘Door ondernemers van kennis te voorzien die lokaal niet voorhanden is, wordt de motor van de economie aangedreven’, zegt Thijs van Praag, algemeen directeur van PUM.

Zeelandia’s commercieel directeur Guido Janssen zegt over de samenwerking: ‘De beschikbaarheid van bakkerij-ingrediënten is in ontwikkelingslanden vaak slecht. Om een kwaliteitsslag te maken moeten bakkers ingrediënten soms zelfs op een ander continent kopen. Door deze samenwerking kunnen wij bijdragen aan de ontwikkeling van de lokale economie.’

De bakkerij-experts van PUM adviseren ongeveer honderd brood- en banketbakkers per jaar.
 

Reageer op dit artikel