nieuws

NFI onderzoekt Hennepbrood Echte Bakker de Groot

Nieuws

NFI onderzoekt Hennepbrood Echte Bakker de Groot

OEGSTGEEST – Echte Bakker Hugo de Groot in Oegstgeest staat centraal in een onderzoek door Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Reden is dat de bakker Hennepbrood verkoopt.

OEGSTGEEST – Echte Bakker Hugo de Groot in Oegstgeest staat centraal in een onderzoek door Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Reden is dat de bakker Hennepbrood verkoopt.

De eigenaar van de bakkerij, Leonard Marks, vindt het reuzespannend. ‘Ik dacht dat daar alleen moordzaken werden onderzocht’, zo meldt hij in de Telegraaf. Hij verkoopt de hennepbroodjes sinds kort. Volgens hem is de hoeveelheid hennep in het brood klein. ‘Het is een desembrood, waar geen gist in zit. En in deze hennep zit niet de stof THC, die voor de roes zorgt.’

De hennep voor het brood haalt Marks uit Zwitserland. Hij zegt alle benodigde certificaten te hebben. ‘Ik ga ervan uit dat er geen problemen van komen.’ Volgens hem is het brood gezond en word je er niet stoned van. ‘Ja, misschien als je er heel veel van zou eten.’ Wel zouden de verschillende onverzadigde vetzuren zorgen voor een goede celaanmaak in het lichaam en zouden ze het immuunsysteem versterken.

Totdat er duidelijkheid is over de uitslag van het onderzoek, verkoopt Marks het brood gewoon. Op zijn website adverteert hij voor het brood onder de kop: doe eens ’n tikkie ondeugend…
 

Reageer op dit artikel