nieuws

Mama Brood al bij 300 bakkers

Nieuws

Mama Brood al bij 300 bakkers

ENTER – Wat vorige week begon in 4 bakkerijen in Enter en 9 bakkerijen in Apeldoorn breidt zich razendsnel uit; Mama Brood is reeds bij ca. 300 ambachtelijke bakkers te koop.

ENTER – Wat vorige week begon in 4 bakkerijen in Enter en 9 bakkerijen in Apeldoorn breidt zich razendsnel uit; Mama Brood is reeds bij ca. 300 ambachtelijke bakkers te koop. 

Ambachtelijke bakkers in Nederland introduceren een nieuw product, Mama Brood. De verkoop is een samenwerking met Cordaid Memisa, want van ieder verkocht brood gaat 0,15 Euro naar projecten om moedersterfte in ontwikkelingslanden tegen te gaan.

Het Mama Brood is een initiatief van de Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink en Patissier en Broodspecialist van Otten (foto) uit Enter. Samen met grondstoffenleveranciers Koopmans Meel en Bakels Senior NV ontwikkelden zij een bijzonder brood, speciaal om de projecten van Cordaid Memisa op het gebied van moederzorg te steunen.

Nederland kent 2.200 ambachtelijke bakkers. De initiatiefnemers zijn vastbesloten om het brood bij al die warme bakkers op de schappen te krijgen.

Puur natuur
Bakker Peter van der Wal is enthousiast over het nieuw product: ‘Het Mama Brood is een heerlijk, ambachtelijk gebakken brood dat zonder kunstmatige toevoegingen wordt gemaakt. Het bevat minder zout, is lactosevrij en een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. En het bevat extra natuurlijk foliumzuur, belangrijk voor de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind’.

Voor Moeders
Mama Brood is bewust voor Moederdag gelanceerd. Aan de vooravond van Moederdag brengt SBS 6 samen met Cordaid Memisa een ode aan alle moeders wereldwijd. Moeders worden op verschillende manieren verrast door hun kinderen, omdat ze onmisbaar zijn en het verdienen. Jochem van Gelder doet de presentatie van deze bijzondere avond samen met Paulien Huizinga. Voor Je Moeder is op zaterdag 12 mei om 21.00 uur te zien bij SBS 6.

 

Meer info: www.cordaidmemisa.nl/mamabrood

 

Lees ook:
Mama Brood voor Cordaid Memisa

Reageer op dit artikel