nieuws

Inkooporganisaties Beko bundelen krachten

Nieuws

Inkooporganisaties Beko bundelen krachten

TIEL – De vier inkoopverenigingen van Beko gaan mogelijk fuseren. De geplande fusiedatum is 1 januari 2013.

TIEL – De vier inkoopverenigingen van Beko gaan mogelijk fuseren. De geplande fusiedatum is 1 januari 2013.

De vestigingen Meppel, Utrecht, Veghel en ‘s –Gravenzande blijven bestaan. Met het voorgenomen fusieplan denken de inkoopverenigingen de bakkers in de toekomst beter te kunnen bedienen. De nieuwe koers moet leiden tot betere samenwerking, kostenverlaging, hogere efficiëntie en innovatie met als doel meer voordeel voor de leden.

Coöperatie
Het fusieplan heeft geen gevolgen voor de coöperatieve structuur. De leden worden lid van de Coöperatieve Vereniging Beko. De activiteiten van de huidige inkoopverenigingen worden overgenomen door Beko Nederland bv. Het nieuwe bestuur wordt gevormd door leden (praktiserende bakkers) uit de vier regio’s. De leden en de NMa moeten nog instemmen met het voorgenomen plan.
 

Reageer op dit artikel