nieuws

Extra broden bakken voor Voedselbank

Nieuws

Extra broden bakken voor Voedselbank

AMSTERDAM – Drie Turkse en één Marokkaanse bakker in Amsterdam Noord doneren brood aan de Amsterdamse Voedselbank.

AMSTERDAM – Drie Turkse en één Marokkaanse bakker in Amsterdam Noord doneren brood aan de Amsterdamse Voedselbank.

Yasin Yildirim van de Turkse bakkerij Öz Karadeniz geeft, evenals twee Turkse en één Marokkaanse bakker-collega in Amsterdam Noord, de overtollige broden aan de Amsterdamse Voedselbank. ‘Iemand van de voedselbank komt twee of drie avonden per week langs met een busje. Wij gooien zijn hele kratje vol’, stelt Yildirim in Metro Nieuws. De bakkers zijn positief over de samenwerking. ‘We geven ons brood liever aan een goed doel, dan dat we het moeten weggooien’, vertelt Ferdi Guven van Turkse bakkerij Bulut. ‘Alles wat overblijft mogen ze meenemen. Meestal zijn dat tien tot vijftien broden.’

Ongeveer een maand geleden zijn de bakkers benaderd om de voedselbank te ondersteunen. Öz Karadeniz bakkerij bakt zelfs extra broden, om meer te kunnen weggeven. Het aantal klanten bij de voedselbank in Amsterdam stijgt sinds januari explosief, de bank heeft nu 1350 klanten. 

Reageer op dit artikel