nieuws

Echte Bakkersgilde onderzoekt modulair lidmaatschap

Nieuws

Echte Bakkersgilde onderzoekt modulair lidmaatschap

WAGENINGEN – Het Echte Bakkersgilde gaat dit jaar de mogelijkheden onderzoeken om naar een modulair opgebouwd lidmaatschap over te gaan. Dat staat in het jaarverslag dat eind april is verschenen.

WAGENINGEN – Het Echte Bakkersgilde gaat dit jaar de mogelijkheden onderzoeken om naar een modulair opgebouwd lidmaatschap over te gaan. Dat staat in het jaarverslag dat eind april is verschenen.

Bij de Echte Bakkers staat het aantal leden onder druk, laten zowel voorzitter Bart Vedder als penningmeester Marc Fleuren in het jaarverslag weten. Een gevolg van het teruglopend aantal bakkers. Op 1 januari waren er 200 Echte Bakkers die samen 396 winkels hebben. Dat heeft effect op de contributie- en provisie-inkomsten. Voor een deel probeert het Gilde dat op te vangen door de leden een palet aan mogelijke diensten aan te bieden die hij al dan niet kan afnemen.

Directeur Geert Caniels merkt op dat de leeftijd van de gildebakkers gemiddeld jonger is dan die van alle warme bakkers.

Financieel gezien heeft het gilde de zaken op orde. 2011 werd begonnen met een negatieve begroting, maar afgesloten met een bescheiden meetresultaat van plus 1,4 procent. Het eigen vermogen bedraagt iets meer dan vier ton en het pand in Wageningen is in volledig eigendom.
 

Reageer op dit artikel