nieuws

Zilversmid en chocolatier maken samen kunstwerk

Nieuws

Zilversmid en chocolatier maken samen kunstwerk

SCHOONHOVEN – Voor de Schoonhoven Silver Award 2012 hebben zilversmid Paul de Vries en chocolatier Marjolijn Reijm de handen ineen geslagen. Samen maakten zij het werk ‘Kandelaars Embrace’.

SCHOONHOVEN – Voor de Schoonhoven Silver Award 2012 hebben zilversmid Paul de Vries en chocolatier Marjolijn Reijm de handen ineen geslagen. Samen maakten zij het werk ‘Kandelaars Embrace’.

Het kunstwerk, een kandelaar van zilver met onderdelen van chocolade, is de komende maanden te zien in het Zilvermuseum bij de internationale wedstrijd Schoonhoven Silver Award. Deelnemers uit elf landen doen daar aan mee. De werken staan tot en met 1 juli 2012 tentoongesteld.

Paul de Vries: ‘Ik wilde iets ongebruikelijks maken. De taakstelling te zoeken naar een samenwerking met andere disciplines of materialen bracht me uiteindelijk bij een materiaal wat eigenlijk heel vaak in combinatie met zilver wordt gebruikt, maar niet als onderdeel van het ontwerp, namelijk chocolade. De in mijn ontwerp verwerkte chocolade- onderdelen kunnen aan het einde van het diner voorzichtig van de kandelaar worden gebroken en opgesnoept.’
 

Reageer op dit artikel