nieuws

Winst Barry Callebaut daalt

Nieuws

Winst Barry Callebaut daalt

ZURICH – De Zwitserse chocoladereus Barry Callebaut verkoopt meer chocolade dan vorig jaar, heeft een omzetstijging van 3 procent, maar ziet zijn financiële resultaten toch dalen.

ZURICH – De Zwitserse chocoladereus Barry Callebaut verkoopt meer chocolade dan vorig jaar, heeft een omzetstijging van 3 procent, maar ziet zijn financiële resultaten toch dalen.

In volume heeft het chocoladeconcern 6,7 procent meer chocolade verkocht. Callebaut kan dus toezien op een goede Pasen. Een hoopgevend signaal, meent topman Jürgen Steinman: ‘Toch voelen we nog altijd de gevolgen van de crisis. Onze financiële rentabiliteit is immers gedaald’, zegt hij in Het Belang van Limburg.

De nettowinst van Barry Callebaut verminderde in de eerste zes maanden van het lopende boekjaar 2011/2012 met 11 procent tot 121 miljoen Zwitserse frank. De omzet steeg met 3 procent tot 2,4 miljard Zwitserse frank.
 

Reageer op dit artikel