nieuws

Warme Bakker Dirk Sanders failliet

Nieuws

Warme Bakker Dirk Sanders failliet

SIDDEBUREN – Warme Bakker Dirk Sanders uit Siddeburen (Groningen) is dinsdag door de rechtbank in Groningen failliet verklaard.

SIDDEBUREN – Warme Bakker Dirk Sanders uit Siddeburen (Groningen) is dinsdag door de rechtbank in Groningen failliet verklaard.

De bakker had vrijdag 20 april zijn zaak al gesloten, volgens het Dagblad van het Noorden. Drie jaar geleden nam Sanders de bakkerij over van Alfred Banning. Na een half jaar werd er darmkanker geconstateerd bij Sanders en was hij anderhalf jaar uit de running.

Dat betekende dat de bakker extra personeel moest inhuren. Ook was er sprake van tegenvallende kosten bij het onderhoud van machines. Daardoor volgde een betalingsachterstand en had de bank er geen vertrouwen meer in.

Bij Sanders zijn veertien mensen aan het werk. Dirk Sanders heeft donderdag 19 april al zijn grootafnemers op de hoogte gesteld. Als curator is R.G. Holtz aangesteld, schrijft faillissementsdossier.nl.

Reageer op dit artikel