nieuws

Ondernemers willen snel begroting

Nieuws

Ondernemers willen snel begroting

DEN HAAG – Ondernemersorganisaties willen dat er een begroting komt waarmee het Nederlandse tekort in 2013 op maximaal drie procent uitkomt.

DEN HAAG – Ondernemersorganisaties willen dat er een begroting komt waarmee het Nederlandse tekort in 2013 op maximaal drie procent uitkomt.

Als zo’n begroting er niet komt, staat de reputatie van Nederland als financieel degelijk land op het spel, laten VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland maandag weten.Ze roepen de politieke partijen op in ieder geval maatregelen op het gebied van de woningmarkt en de pensioenen te nemen. Verlaging van de Nederlandse kredietwaardigheid die dreigt bij uitblijven van zo’n pakket zou de problemen alleen maar verder vergroten.

De partijen moeten daarom ‘over hun eigen schaduw heen stappen en samenwerken’. ‘De vraag wanneer verkiezingen moeten worden gehouden, is ondergeschikt aan het landsbelang, dat nu voorop moet staan.’ De drie belangenorganisaties dringen erop aan dat de pensioenwetgeving die nu bij de Eerste Kamer ligt, snel wordt afgerond.

 

Reageer op dit artikel