nieuws

NBOV: ‘Acties bakkerijen voorbarig

Nieuws

NBOV: ‘Acties bakkerijen voorbarig

GOUDA – NBOV-voorzitter Jos den Otter (foto) is verbaasd over de stap die FNV Bondgenoten gisteren aankondigde om werkonderbrekingen in de bakkerij te houden vanaf 1 mei. ‘Ik begrijp dit niet, het lijkt me wat voorbarig.

GOUDA – NBOV-voorzitter Jos den Otter (foto) is verbaasd over de stap die FNV Bondgenoten gisteren aankondigde om werkonderbrekingen in de bakkerij te houden vanaf 1 mei. ‘Ik begrijp dit niet, het lijkt me wat voorbarig.’

Frans Szablewski van FNV Bondgenoten kondigde gisteren aan dat werkgevers binnenkort een brief krijgen waarin staat dat er per 1 mei werkonderbrekingen en daarna stakingen komen, als ze niet met een beter loonbod komen. Szablewski eist een loonsverhoging van 1,75 procent dit jaar. De werkgevers willen niet verder gaan dan 1,25 procent.

Vanavond overleg

Jos den Otter: ‘Vanavond heb ik overleg met onze achterban. In de komende dagen tot 1 mei kan er nog veel gebeuren. Ik kan me niet voorstellen dat we voor 1 mei niet nogmaals in gesprek gaan met de werknemersbonden.’ Den Otter is blij verrast door de  steunbetuigingen op Bakkerswereld.nl, zelfs van werknemers.

De totstandkoming van een nieuwe cao voor de bakkerijbranche gaat moeizaam. Na vijf onderhandelingsrondes zijn de werkgevers- en werknemersbonden zonder resultaat uit elkaar gegaan. De werknemersbonden FNV Bondgenoten en CNV hebben de voorstellen van NVB en NBOV afgewezen.

De voorstellen van de werkgevers zijn:
– 1,25 % loonsverhoging (na raadpleging met achterban)
– looptijd tot 1 maart 2013
– nieuw loongebouw met verbeterde perspectieven voor werknemers (ORBA), met daarbij een waardevaste persoonlijke toeslag
– berekening toeslagen over de hogere schaallonen

Lees ook:

Bakkers bereiden acties voor

Werknemersbonden bakkerij dreigen met staking
 

Reageer op dit artikel