nieuws

Chocolade-3D-printer op Ebay

Nieuws

Chocolade-3D-printer op Ebay

DOETINCHEM – De chocolatiers en bakkers bij wie het water in de mond liep van de chocolade-3D-printer, hebben geluk. Er kan via Ebay nog een week geboden worden op de Choc Creator, ’s werelds eerste chocoladeprinter.

DOETINCHEM – De chocolatiers en bakkers bij wie het water in de mond liep van de chocolade-3D-printer, hebben geluk. Er kan via Ebay nog een week geboden worden op de Choc Creator, ’s werelds eerste chocoladeprinter.

Het huidige bod staat op 1.650 Britse pond, ongeveer 2000 euro. Via de website van Choc Creator, kan ook een nieuwe besteld worden voor om en nabij 3000 euro, waarvan al 500 euro instapkorting vanaf is, schrijft NRC.

Opvallend is wel dat de chocoladecreaties niet geschikt zijn voor consumptie. In de disclaimer staat dat het proces voor een ‘food grade’-certificaat nog loopt. Nu de printer nog niet gecertificeerd is, is hij alleen geschikt voor het printen van demonstratie-chocolade en creatieve en artistieke objecten. Wel verwacht het bedrijf binnen een half jaar een upgrade te ontwikkelen, waarna de chocolade wel eetbaar is.

Lees ook:

Britten ontwikkelen chocolade-3D-printer (11 april 2012)

Reageer op dit artikel