nieuws

Britten ontwikkelen chocolade-3D-printer

Nieuws

Britten ontwikkelen chocolade-3D-printer

DOETINCHEM – Chocolatiers kunnen binnenkort hun eigen chocolade ‘printen’. Britse wetenschappers van de University of Exeter hebben een machine ontwikkeld waar chocolade in plaats van inkt of plastic uitkomt.

DOETINCHEM – Chocolatiers kunnen binnenkort hun eigen chocolade ‘printen’. Britse wetenschappers van de University of Exeter hebben een machine ontwikkeld waar chocolade in plaats van inkt of plastic uitkomt.

Volgens de BBC werkt de printer hetzelfde als een gewone printer. Op de computer wordt een ontwerp gemaakt, dit wordt naar de printer verstuurd, waarop de printer de chocolade laag voor laag in de gewenste vorm afdrukt. Daardoor kunnen teksten, maar ook tekeningen of foto’s in 3D-chocolade worden afgedrukt.

Ondanks dat de printer nu nog slechts een prototype is, hebben verschillende fabrikanten als interesse getoond. 3D-printers voor plastic en metaal worden al veel gebruikt in de industrie, om het ontwerpproces te versnellen.
 

Reageer op dit artikel