nieuws

Bakkers bereiden acties voor

Nieuws

Bakkers bereiden acties voor

DOETINCHEM – Werknemers in bakkerijen bereiden zich voor op werkonderbrekingen vanaf 1 mei als de werkgevers voor die tijd geen beter loonbod doen.

DOETINCHEM – Werknemers in bakkerijen bereiden zich voor op werkonderbrekingen vanaf 1 mei als de werkgevers voor die tijd geen beter loonbod doen.

‘De werkgevers krijgen binnenkort een brief waarin staat dat er per 1 mei werkonderbrekingen en daarna stakingen komen, als ze niet met een beter loonbod komen’, zegt bestuurder Frans Szablewski van FNV Bondgenoten op Nu.nl.

De FNV is op dit moment niet meer ingesprek met de werkgevers. ‘De bal ligt bij hen. Wij hebben genoeg concessies gedaan.’ Als de werkgevers niet toegeven, volgen werkonderbrekingen van enkele uren in de bakkerijen. Szablewski eist een loonsverhoging van 1,75 procent dit jaar, beduidend minder dan de inflatie van 2,6 procent. De werkgevers willen niet verder gaan dan 1,25 procent.

Deze maand gaat de vakbondsbestuurder bakkerijen in het land af om werknemers te informeren over de komende acties. Szablewski twijfelt niet aan de actiebereidheid van de bakkers. ‘Die is nog nooit zo groot geweest.’

Lees ook:
Werknemersbonden bakkerij dreigen met staking
 

Reageer op dit artikel