nieuws

Bakkerij Meijer 100 jaar in Heemskerk

Nieuws

Bakkerij Meijer 100 jaar in Heemskerk
De huidige eigenaar: Jan Meijer.

HEEMSKERK – Bakkerij Meijer bestaat 3 mei 100 jaar. Jan en Tanja (vierde generatie) zwaaien tegenwoordig de scepter.

HEEMSKERK – Bakkerij Meijer bestaat 3 mei 100 jaar. Jan en Tanja (vierde generatie) zwaaien tegenwoordig de scepter.

De bakkerij aan de Gerrit van Assendelftstraat en de Patisserie aan de Ruysdaelstraat staan de hele maand mei in het teken van het eeuwfeest. De oprichter Willem Meijer stond al snel bekend om zijn bijzondere brood en speculaas. Cor Meijer maakte jaren later krentenbrood dat befaamd werd in de wijde omgeving. Een legendarische uitspraak van Harry Meijer (1947-1981) over zijn vader Joop Meijer luidt: ‘Alleen God maakt beter brood, maar hij gebruikt het recept van mijn vader!’

In de maand mei staan verschillende broden, waar de verschillende generaties Meijer bekend mee zijn geworden, centraal. Voor kinderen is er een kleurwedstrijd. Ter gelegenheid van het jubileum heeft de bakker een krant uitgebracht.

Reageer op dit artikel