nieuws

Bakker Wouda maakt geslachtstaarten

Nieuws

Bakker Wouda maakt geslachtstaarten

HENGELO – Het is een taart met aan de binnenkant een grote verrassing. Het bijzondere gebak dat door de Hengelose Bakker Wouda wordt gemaakt, is speciaal bedoeld voor stellen die een kind verwachten maar het geslacht nog niet weten.

HENGELO – Het is een taart met aan de binnenkant een grote verrassing. Het bijzondere gebak dat door de Hengelose Bakker Wouda wordt gemaakt, is speciaal bedoeld voor stellen die een kind verwachten maar het geslacht nog niet weten.

Snijden de ouders in spe de taart aan, dan komt er blauwe of roze slagroom tevoorschijn, meldt Twentsche Courant Tubantie. Bakker Tjeerd Wouda heeft het idee op televisie gezien en bakte twee weken geleden de eerste taart voor goede vrienden. De verloskundige heeft het geslacht op een kaartje gezet, in een gesloten envelop gedaan en aan de bakker overgedragen. Wouda heeft daarna een taart gemaakt, van lagen cake en de slagroom in de kleur blauw. De taart is aan de buitenkant afgewerkt met een laag fondant en versierd met blauwe en roze slagroom. Bij het aansnijden was pas te zien dat het een jongetje zou worden.

Bakker Wouda heeft inmiddels twee van deze ‘gender cakes’ gebakken. Dat gebeurt vlak na de twintig wekenecho, een moment waarop het geslacht meestal bepaald kan worden. Amerika kent het fenomeen al langer.  

Lees ook:
Geslachtstaart nieuwe rage ?

Reageer op dit artikel