nieuws

74 jaar oude Trisjes voor Koninginnedag

Nieuws

74 jaar oude Trisjes voor Koninginnedag

STEENBERGEN – Het Bakhuys in Steenbergen heeft voor Koninginnedag het 74-jaar oude recept voor ‘Trisjes’ afgestoft en nieuw leven ingeblazen.

STEENBERGEN – Het Bakhuys in Steenbergen heeft voor Koninginnedag het 74-jaar oude recept voor ‘Trisjes’ afgestoft en nieuw leven ingeblazen.

Ter gelegenheid van de geboorte van Beatrix in 1938 werden de zogenaamde ‘Trisjes’ geïntroduceerd in Steenbergen, waarschijnlijk door bakkerij N.V. De Zeeuw. Het was een variant op een bekend broodje van brioche-deeg, het bakerkind, maar dan versierd met een oranje strik. In eerste instantie werden de broodjes ‘Beatrixjes’ genoemd, maar dat werd verkort naar ‘Trisjes’.

Met de jaren is het recept in de vergetelheid geraakt, maar Het Bakhuys heeft het nu weer nieuw leven ingeblazen. Ter gelegenheid van Koninginnedag heeft de bakkerij een doos met Trisjes naar de Koningin verstuurd en haar in de bijgevoegde brief een fijne Koninginnedag gewenst.
 

Reageer op dit artikel