nieuws

Varkensvlees en te veel bacteriën in broodjes filet americain

Nieuws

Varkensvlees en te veel bacteriën in broodjes filet americain

DOETINCHEM – Het is slecht gesteld met de kwaliteit van broodjes filet americain die worden verkocht bij pompstations, broodjeszaken en slagers. Ze bevatten vaak te veel bacteriën en er werd zelfs het verboden varkensvlees aangetroffen.

DOETINCHEM – Het is slecht gesteld met de kwaliteit van broodjes filet americain die worden verkocht bij pompstations, broodjeszaken en slagers. Ze bevatten vaak te veel bacteriën en er werd zelfs het verboden varkensvlees aangetroffen.

Zes van de twintig broodjes bevatten teveel bacteriën (meer dan de toegestane 1 miljoen per gram), en de gebruikte filet americain bevatte in vier van de twintig gevallen verboden varkensvlees.

Dat blijkt uit onderzoek dat KRO-programma Keuringsdienst van Waarde heeft laten verrichten en dat vanavond wordt uitgezonden op Nederland 3. Voor het onderzoek kochten de onderzoekers twintig belegde broodjes bij pompstations, broodjeszaken en slagers.

Bacteriën
De broodjes weden geanalyseerd door TNO en TNO triskelion bv. Het ene onderzoek is een microbiologisch onderzoek waarbij er gekeken is naar bacteriën die te vinden zijn op de filet americain. In geen van broodjes werd E.colli, Salmonella of de Listeria-bacterie aangetroffen. Wel hadden zes van de twintig broodjes een overschrijding van de toegestane 1 miljoen bacteriën per gram.

Herkomst
In het tweede onderzoek is met dna-onderzoek gekeken naar de herkomst van het vlees. Filet Americain mag zowel rund- als paardenvlees bevatten. Dat laatste werd niet aangetroffen maar wel het verboden varkensvlees. Dat vormt een groot risico voor de gezondheid bij rauwe consumptie.
 

Reageer op dit artikel