nieuws

Twee Nederlandse ijssalons naar EK ijs bereiden

Nieuws

Twee Nederlandse ijssalons naar EK ijs bereiden

WAGENINGEN – IJssalon Cappello Giallo uit Veere is eerste geworden in de Nederlandse voorronde van het EK ijs bereiden die afgelopen vrijdag in Wageningen is gehouden. Deli Plaza uit Mierlo werd tweede en mag ook naar de finale.

WAGENINGEN – IJssalon Cappello Giallo uit Veere is eerste geworden in de Nederlandse voorronde van het EK ijs bereiden die afgelopen vrijdag in Wageningen is gehouden. Deli Plaza uit Mierlo werd tweede en mag ook naar de finale.

IJssalon Capello Giallo van Carla en Gert Geelhoed serveerde het beste yoghurtijs, blijkt uit diverse berichten op Twitter. Bas van Hulsen van Deli Plaza uit Mierlo werd tweede. Deze twee bedrijven vertegenwoordigen Nederland in oktober op het EK ijsbereiden dat in Berlijn wordt gehouden. De derde plaats was voor Lorènz de Groot van ijssalon Lorenzo uit Utrecht.

Vakschool Wageningen was afgelopen vrijdag het toneel van de Nederlandse voorronde van het EK. Op de door Ital, de vereniging van Italiaanse ijsbereiders in Nederland, gehouden voorronde traden circa veertig ijsbereiders aan. Zij moesten een neutraal yoghurt-ijs ter plekke afdraaien dat vervolgens door een deskundige jury in meerdere rondes werd geproefd. Uit zes finalisten, die allen een medaille kregen, werd uiteindelijk winnaar Cappello Giallo gekozen.

Het Oosten van Nederland was goed vertegenwoordigd in de finale. IJssalon Heinink uit Enschede werd vierde, de vijfde plaats was voor Van der Poel in Hengelo, zesde werd Talamini Almelo.
 

Reageer op dit artikel