nieuws

‘Rozijnen verlagen bloeddruk

Nieuws

‘Rozijnen verlagen bloeddruk

DOETINCHEM – Mensen met een licht verhoogde bloeddruk zijn erbij gebaat om drie keer per dag een handje rozijnen te eten. Rozijnen verlagen namelijk de bloeddruk.

DOETINCHEM – Mensen met een licht verhoogde bloeddruk zijn erbij gebaat om drie keer per dag een handje rozijnen te eten. Rozijnen verlagen namelijk de bloeddruk.

Onderzoekers van het Louisville Metabolic and Atherosclerosis Research Center (L-MARC) hebben dit geconstateerd na onderzoek onder 46 volwassenen met een verhoogde bloeddruk, schrijft Eurekalert. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van California Raisin Marketing Board.

De verbetering bij het eten van rozijnen was groter dan bij het eten van andere snacks zoals crackers en chocoladekoekjes, ondanks dat ze dezelfde hoeveelheid kilocalorieën bevatten. Er is niet onderzocht hoe het kan dat rozijnen deze positieve werking hebben op de bloeddruk. Rozijnen zijn rijk aan kalium: ‘Een mineraal waarvan we weten dat het de bloeddruk verlaagt’, zegt onderzoeker Bays.
 

Reageer op dit artikel