nieuws

Pools zout bij Nederlandse bakker

Nieuws

Pools zout bij Nederlandse bakker

DEN HAAG (ANP) – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft Pools zout, waar mogelijk strooizout in is verwerkt, gevonden bij een Nederlandse bakker. Waar het brood is verkocht wil de NVWA niet zeggen.

DEN HAAG (ANP) – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft Pools zout, waar mogelijk strooizout in is verwerkt, gevonden bij een Nederlandse bakker. Waar het brood is verkocht wil de NVWA niet zeggen.

Het zout is direct uit de handel gehaald. Voor zover de NVWA heeft kunnen achterhalen, is dit de enige partij die aan Nederland geleverd is. Van de geleverde 500 kilo was nog 300 kilo in de bakkerij aanwezig, de rest is al in brood verwerkt. De autoriteit is een onderzoek begonnen naar Poolse voedingsproducten waarin mogelijk strooizout is verwerkt.

Het strooizout is daar verkocht als zout voor menselijke consumptie. Strooizout kan alleen kwaad als er andere middelen aan toegevoegd zijn zoals anti-vries. De Poolse voedsel- en warenautoriteit doet al een paar weken onderzoek naar de aanwezigheid van strooizout in Poolse producten als deeg en zilveruitjes.

Reageer op dit artikel