nieuws

Ovenbrand bakkerij Délice

Nieuws

Ovenbrand bakkerij Délice

AALTER (B) – In het weekend is er in een oven van bakkerij Délice aan de Lostraat brand uitgebroken.

AALTER (B) – In het weekend is er in een oven van bakkerij Délice aan de Lostraat brand uitgebroken.

‘De bakker had rook opgemerkt aan de motor van de oven waarop hij de ventilatie harder zette om de rook weg te krijgen’, vertelt Aalters brandweercommandant Marc Verkest in Nieuwsblad.be. ‘Dat zorgde echter voor meer zuurstof, waarop de stof- en meeldeeltjes in de afvoerkanalen ontvlamden.’

De Aalterse brandweer rukte massaal uit en was vlug ter plaatse om het vuur te doven. Omdat er geen reuk- of rookhinder was, kon de winkel van de bakkerij open blijven. Er is weinig schade, de oven zal wel hersteld moeten worden.

Reageer op dit artikel