nieuws

Nederlander wil geen insecten eten

Nieuws

AMSTERDAM – Een kwart van de Nederlanders zegt positief te staan tegenover het verwerken van insecten in voeding. Maar slechts één op de twintig is bereid zelf dergelijke voedsel te eten.

AMSTERDAM – Een kwart van de Nederlanders zegt positief te staan tegenover het verwerken van insecten in voeding. Maar slechts één op de twintig is bereid zelf dergelijke voedsel te eten.

Dat concludeert NCDO, het centrum voor mondiaal burgerschap en internationale samenwerking, op basis van een onderzoek door TNS Nipo onder 1.088 Nederlanders. De opiniepeiling bracht in kaart wat consumenten van duurzaam voedsel vinden.

Voedselzekerheid
Het toevoegen van insecten aan eten om te kunnen voorzien in de behoefte aan eiwitten, wordt gezien als een mogelijke oplossing voor het bijdragen aan wereldwijde voedselzekerheid. Uit het onderzoek blijkt dat 40 procent van de Nederlanders het prima vindt als dit gebeurt bij dierenvoeding.

Mensen
Ruim een kwart stelt dat insecten ook mogen worden toegevoegd aan het voedsel voor mensen. ‘Maar slechts ongeveer vijf procent van de Nederlanders zegt bereid te zijn zelf dergelijk voedsel te consumeren’, zegt senior onderzoeker Christine Carabain van NCDO in een toelichting.

 

Reageer op dit artikel