nieuws

Minister dwingt tot zout- en vetreductie

Nieuws

DEN HAAG – Minister Edith Schippers van Volksgezondheid dreigt met wettelijke maatregelen om het zout- en vetgehalte in levensmiddelen omlaag te brengen. Fabrikanten krijgen nog tot eind dit jaar om die reductie ‘vrijwillig’ te realiseren.

DEN HAAG – Minister Edith Schippers van Volksgezondheid dreigt met wettelijke maatregelen om het zout- en vetgehalte in levensmiddelen omlaag te brengen. Fabrikanten krijgen nog tot eind dit jaar om die reductie ‘vrijwillig’ te realiseren.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Schippers dat zij de industrie nog een kans wil geven, meldt Distrifood.nl. Van de Nederlanders eet 85 procent te vet en te zout, zo blijkt uit onderzoek. De minister vindt dat de reductie daarvan te traag gaat. Voor zout is de richtlijn 6 gram per dag, maar in de praktijk consumeren mannen gemiddeld 9,9 gram en vrouwen 7,5 gram. Wie langdurig te veel zout binnenkrijgt, loopt een verhoogd risico op ernstige ziekten en vroegtijdig overlijden. Schippers overlegt vandaag met de Tweede Kamer over haar preventiebeleid. Daarbij staat de bestrijding van overgewicht en andere welvaartsziekten centraal.

Reageer op dit artikel