nieuws

Koenen maakt beste paasbrood Echte Bakkers

Nieuws

Koenen maakt beste paasbrood Echte Bakkers

WAGENINGEN – Bakkerij Koenen maakt het beste paasbrood van alle Echte Bakkers. Het is de tweede productwedstrijd die de Westervoortse bakker wint.

WAGENINGEN – Bakkerij Koenen maakt het beste paasbrood van alle Echte Bakkers. Het is de tweede productwedstrijd die de Westervoortse bakker wint.

Alle Echte Bakkers van Nederland konden de afgelopen weken hun paasbroden aan de keurmeesters Chris Scholtens, GildeMeester van het Echte Bakkersgilde en Wietse Schiere, baktechnisch adviseur van Koopmans Meel voorleggen.

Podium
Elk brood werd beoordeeld op onder meer: kleur, structuur, afwerking, vulling en smaak. Koenen behaalde met een 8,3 gemiddeld de hoogste score. Scholtens: ‘Dit brood sprong er meteen uit door zijn mooie kleur, het model en de afwerking. Het is heel knap om een brood met dit model goed te bakken met een dun korstje.’
Tweede werd Ten Veen uit Eerbeek, derde Thijs Koolen uit Ell.

Reactie Koenen
Eigenaar Paul Koenen: ‘Wij zijn zeer tevreden. Ik had het niet verwacht, omdat we pas op het laatste moment deelnamen aan de wedstrijd. We hebben na een eerste test de rijstijd iets aangepast zodat het deeg meer stand kreeg. Daardoor kregen de broden een mooier model.’

Het is de tweede productwedstrijd die de Westervoortse bakker wint in ruim drie maanden tijd. In december werd hij al gekroond tot beste oliebollenbakker.

 

Reageer op dit artikel