nieuws

IJssmaak 2012: boterbabbelaar

Nieuws

IJssmaak 2012: boterbabbelaar

WEESP – Het ambachtelijke ijsseizoen is woensdag officieel geopend bij Nelis’ IJssalon in Weesp met de presentatie van het trendrapport ijs. Ook werd de smaak van 2012 onthuld: oud-Hollands boterbabbelaar ijs.

WEESP – Het ambachtelijke ijsseizoen is woensdag officieel geopend bij Nelis’ IJssalon in Weesp met de presentatie van het trendrapport ijs. Ook werd de smaak van 2012 onthuld: oud-Hollands boterbabbelaar ijs.

De trends die uit het rapport van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ) naar voren komen zijn ‘puur-isme’ (het gebruik van pure en eerlijke ingrediënten), ‘regio-inside’ (het gebruik van verse streekproducten), ‘ice with a bite’ (stukken fruit, noten, koekjes en chocola) en ‘grote-mensen-smaken’ als kreeftenijs en balsamico-ijs.

De smaak van 2012, boterbabbelaar ijs, sluit volgens het rapport prima aan bij bovenstaande trends. Het ijs is onderdeel van een aantal Oud-Hollandse smaken waarvan de verwachting is dat ze komend seizoen weer goed verkocht zullen worden, zoals kaneelkussentjesijs, speculaasijs, kandij-ijs en stroopwafelijs. Wat absoluut niet meer kan deze zomer zijn gekunstelde smaken als mojito-ijs en smurfenijs. 
 
foto: xead.nl

Reageer op dit artikel