nieuws

Gouden paashaas verboden door hooggerechtshof

Nieuws

Gouden paashaas verboden door hooggerechtshof

WENEN – Het hooggerechtshof van Oostenrijk heeft de gouden paashaas van chocolade van het bedrijf Hauswirth verboden. Het snoepgoed lijkt te veel op dat van de concurrent, het Zwitserse Lindt.

WENEN – Het hooggerechtshof van Oostenrijk heeft de gouden paashaas van chocolade van het bedrijf Hauswirth verboden. Het snoepgoed lijkt te veel op dat van de concurrent, het Zwitserse Lindt.

De paashaasruzie houdt de rechters in Oostenrijk al sinds 2004 bezig, schrijft de Telegraaf. Hauswirth verkocht de paashaas al sinds 1951, maar heeft de merkrechten nooit vast laten leggen. Lindt bracht de goudkleurige paashaas in 1995 op de markt en legde de rechten wel vast.

Hauswirth heeft de verboden paashaas op zijn website inmiddels zwart gemaakt. Het bedrijf moet ook 56.000 euro proceskosten betalen.

In Duitsland heeft Lindt rechtszaken lopen tegen ‘illegale’ paashazen. Het gerechtshof daar kan nog geen definitief oordeel vellen, omdat bij behandeling van de zaak bleek dat de paashaas die als bewijsmateriaal bij het dossier zat, was verdwenen. De procedureregels stonden niet toe dat er een vervangende haas bij het dossier werd gevoerd. De zaak werd daarom voor een tweede behandeling terugverwezen naar een lagere rechter.
 

Reageer op dit artikel