nieuws

De twee beste kookboeken van de wereld

Nieuws

De twee beste kookboeken van de wereld

DOETINCHEM – De kookboeken Koken met Kruidnoten van Karin Sitalsing en Marije Sietsma en het boek De Banketbakker van Cees Holtkamp zijn uitgeroepen tot beste kookboeken van de wereld.

DOETINCHEM – De kookboeken Koken met Kruidnoten van Karin Sitalsing en Marije Sietsma en het boek De Banketbakker van Cees Holtkamp zijn uitgeroepen tot beste kookboeken van de wereld.

De twee Nederlandse kookboeken zijn in Parijs onderscheiden in een competitie voor de beste kookboeken ter wereld, de Gourmand World Cookbook Award. In de categorie vormgeving won Koken met Kruidnoten. Dit boek werd uitgeroepen tot het ‘best geïllustreerde kookboek ter wereld’, schrijft Radio Nederland Wereldomroep.

De vormgeving in een jaren-vijftigstijl is dan ook opvallend. ‘Waanzinnig en helemaal over de top’, zegt Karin Sitalsing, die het boek samen met Marije Sietsma schreef. ‘Maar dat sluit aan bij het ‘oud-Hollandsche’ van de peper- en kruidnoot.’

De andere Nederlandse winnaar, Cees Holtkamp, werd onderscheiden voor zijn boek De Banketbakker. De jury oordeelde dat hij ‘eenvoudige recepten’ schrijft. Zelf zegt Holtkamp dat het een werkboek is dat dicht bij de mensen staat.

Reageer op dit artikel