nieuws

Boulangerie Team zet de laatste puntjes op de i

Nieuws

Boulangerie Team zet de laatste puntjes op de i

DOETINCHEM – De welbekende laatste puntjes moeten nog wel op de i worden gezet bij het team dat volgende week op de Europain meedoet aan het WK Broodbakken.

DOETINCHEM – De welbekende laatste puntjes moeten nog wel op de i worden gezet bij het team dat volgende week op de Europain meedoet aan het WK Broodbakken.

Dat bleek tijdens de collectieve training van de drie deelnemers Hiljo Hillebrand, Daan Hesseling en Stefan van Lieshout op het Graafschap college in Doetinchem. Onder leiding van captain Hans Som en begeleider Richard Jansen heeft het team vele zondagen geoefend om tot een optimaal resultaat te komen. In acht uur tijd moeten ze zeven verschillende producten bakken.

Vooral om iets speciaals te maken van de belegde broodjes blijkt een hele kunst op zich en tijdrovend. Het is een teamopdracht. Zondag werd daarvoor Toine Smulders, sterrenkok van Villa Copera in Tolkomer ingeschakeld voor advies. Hij kwam met enkele verassende en bijzondere tips.

De mannen hebben zich goed voorbereid. Maar het eindresultaat is nog niet optimaal. Deze week trainen ze individueel, voordat ze dit weekend afreizen naar Parijs. Zo zal Hiljo Hillebrand zich nog eens toeleggen op de briocheachtige producten, die tegen het patisserieachtige aan zitten.

Aan het aantal trainingsuren zal het niet liggen. Het Nederlands team komt op dinsdag 6 maart in Parijs in actie. Captain Hans Som reist dit team maandagavond achterna. Hij zal eerst zondag en maandag het andere Nederlands team op het EK broodbakken tijdens de Bakkerij Dagen coachen.

 

Reageer op dit artikel