nieuws

Beste bolus van Bliek

Nieuws

Beste bolus van Bliek

YERSEKE – Masterbakery, bekender als Meesterbakkers Bliek, uit Middelburg heeft de beste Zeeuwse bolus gebakken en won daarmee de Zeeuwse Bolustrofee 2012.

YERSEKE – Masterbakery, bekender als Meesterbakkers Bliek, uit Middelburg heeft de beste Zeeuwse bolus gebakken en won daarmee de Zeeuwse Bolustrofee 2012.

De winnaar behoort al jaren tot de top 3 en won de trofee vier jaar geleden ook al eens. Pieter Bliek: ‘Wij hebben geen specifieke zaken voorbereid, maar leveren wel een constant goede kwaliteit.’ Bliek exporteert de bolus inmiddels ook naar o.a. België, Duitsland, Finland, Suriname, Curaçao en Aruba.

Op de tweede plaats eindigde bakkerij De Gangmaker uit Kruiningen. De derde plaats was bestemd voor bakkerij Hirdes uit Krabbendijke. In totaal streden 27 bakkers om de titel.

De keuring
De keuring van de bolussen bestond net als vorig jaar uit twee rondes: een onaangekondigde keuring via een anonieme aankoop in de winkels en een aangekondigde keuring. Die laatste vond plaats tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de NBOV-regio Zeeland in Yerseke op 27 maart. Beide keuringen telden voor vijftig procent mee in de einduitslag.

Boluswedstrijd voor leerlingen
Ook de jeugdige vaktalenten van ROC Zeeland hebben meegedaan aan een boluswedstrijd voor leerlingen. Van de aangeleverde bolussen zijn de tien beste producten opnieuw ter keuring aangeboden aan de vakjury van de wedstrijd. De vakjury keurde de bolussen net zo kritisch als in de ‘senioren’ wedstrijd en noemde het niveau ‘uitmuntend’. De leerlingenwedstrijd werd gewonnen door Kevin Schrier, gevolg door Tim de Klerk op de tweede plaats en Gerben Spruyt op de derde plaats.
 

Reageer op dit artikel