nieuws

Bakker Jeukens maakt zich hard voor kerk

Nieuws

Bakker Jeukens maakt zich hard voor kerk

NIJMEGEN – Bakker Peter Jeukens van bakkerij de Bie in Nijmegen vindt het niet kunnen dat het voortbestaan van de plaatselijke Stevenskerk niet zeker is, omdat er niet genoeg middelen zijn om het monument te restaureren. Hij heeft een speciaal brood ontwikkeld om Stichting Stevenskerk te steunen.

NIJMEGEN – Bakker Peter Jeukens van bakkerij de Bie in Nijmegen vindt het niet kunnen dat het voortbestaan van de plaatselijke Stevenskerk niet zeker is, omdat er niet genoeg middelen zijn om het monument te restaureren. Hij heeft een speciaal brood ontwikkeld om Stichting Stevenskerk te steunen.

‘De Stevenskerk is het symbool van de stad. Die kun je toch niet laten vallen’, zegt de bakker in de Nijmeegse editie van De Gelderlander. Hij heeft daarom een speciaal brood ontwikkeld dat hij als Sint-Stevensstoet gaat verkopen. De stoet is een meergranenbrood, gemaakt van geroosterde tarwe en mout en gevuld met pompoenen, gebakken op de stenen vloer van de oven. De verkoopprijs is €1,75,- en van elk verkocht brood gaat 25 eurocent naar Stichting Stevenskerk om de restauratie te ondersteunen.

De Nijmeegse bakker hoopt dat andere ondernemers ook in actie komen voor de Stevenskerk. Hij wijst er op dat het populaire Marikenbrood dat bijna dertig jaar geleden door de bakkers op de markt is gezet, nog steeds verpakt wordt in een doos met de skyline van Nijmegen waarop de Stevenskerk direct opvalt. ‘Die kerk moeten we echt met z’n allen gaan redden.’ 

Reageer op dit artikel