nieuws

‘Reclame slankbrood misleidend

Nieuws

‘Reclame slankbrood misleidend

WAGENINGEN – De Reclame Code Commissie (RCC) heeft de klacht van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) over Slankbrood gegrond verklaard. De claims zijn misleidend, omdat de producent van Slankbrood niet kan aantonen dat je van Slankbrood slanker wordt.

WAGENINGEN – De Reclame Code Commissie (RCC) heeft de klacht van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) over Slankbrood gegrond verklaard. De claims zijn misleidend, omdat de producent van Slankbrood niet kan aantonen dat je van Slankbrood slanker wordt.

Volgens de RCC is het gebruik van de claims verboden op grond van de Claimsverordening. De claims die suggereren dat Slankbrood een afslankende werking heeft, is dus in strijd met de wet.

Het NBC onderzocht de beweringen over de afslankende werking van Slankbrood en concludeerde dat deze niet in overeenstemming zijn met de wet. Daarom diende het NBC een klacht in bij de RCC vanwege de claims ‘Slankbrood’, ‘Eet je slank met Slankbrood’ en ‘Slankbrood versnelt vetafbraak’.

De producent van Slankbrood kan nog tot 28 februari 2012 hoger beroep instellen tegen de uitspraak van de RCC.
 

Reageer op dit artikel