nieuws

Nederlanders zijn broodeters

Nieuws

Nederlanders zijn broodeters

ROTTERDAM – Uit onderzoek van MetrixLab in opdracht van halvarinemerk Lätta blijkt dat 93 procent van de Nederlanders minstens één keer per dag brood eet. Hiermee loopt Nederland voorop in Europa als ‘broodland’.

ROTTERDAM – Uit onderzoek van MetrixLab in opdracht van halvarinemerk Lätta blijkt dat 93 procent van de Nederlanders minstens één keer per dag brood eet. Hiermee loopt Nederland voorop in Europa als ‘broodland’.

Opvallend is dat er tegenwoordig de hele dag door brood wordt gegeten. Vroeger gebruikte men brood bij het ontbijt en de lunch. Inmiddels staat het ook als tussendoortje en bij de borrel op tafel. Bijna 80 procent van de Nederlandse broodeters besmeert hun boterham.

Bij een bezoek aan 20 willekeurige Rotterdamse bakkers bleken daar maar liefst 97 soorten brood verkrijgbaar te zijn. Voor elk moment van de dag en voor ieder wat wils. Rondvraag onder dezelfde bakkers toont aan dat er eind jaren ’80 nog maar zo’n 18 soorten brood verkocht werden.
 

Reageer op dit artikel