nieuws

Meer leerlingen, minder bakkerijen

Nieuws

Meer leerlingen, minder bakkerijen

BRUGGE – Het aantal bakkerijleerlingen in West-Vlaanderen stijgt, maar steeds meer zelfstandige bakkerijen sluiten de deuren. Jonge bakkers zien meer voordelen van werken in een industriële bakkerij.

BRUGGE – Het aantal bakkerijleerlingen in West-Vlaanderen stijgt, maar steeds meer zelfstandige bakkerijen sluiten de deuren. Jonge bakkers zien meer voordelen van werken in een industriële bakkerij.

Op de Ter Groene Poorte in Brugge volgen dit jaar meer dan 400 leerlingen een bakkersopleiding, tien procent meer dan vorig jaar. Ook andere West-Vlaamse bakkerijopleidingen melden een stijging van het aantal bakkerijleerlingen.

Terwijl de bakkersopleidingen in de lift zitten, sluiten steeds meer zelfstandige bakkers de deur. In West-Vlaanderen staan van de 800 ambachtelijke bakkers zo’n 40 bakkerijen te koop.

Jonge bakkers zien op tegen het zelfstandig ondernemerschap. Dat komt door het ‘s nachts opstaan, de zorg voor de winkel en weinig vrije tijd. Veel afgestudeerde bakkers kiezen voor een vaste baan bij een industriële bakkerij.
 

Reageer op dit artikel