nieuws

Giraffenbrood bij Sainsbury’s

Nieuws

Giraffenbrood bij Sainsbury’s

LONDEN – Een driejarig meisje heeft het bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s voor elkaar gekregen dat de naam van het tijgerbrood veranderd wordt in giraffenbrood. Dat meldt de BBC.

LONDEN – Een driejarig meisje heeft het bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s voor elkaar gekregen dat de naam van het tijgerbrood veranderd wordt in giraffenbrood. Dat meldt de BBC.

Het meisje liet een half jaar geleden in een brief aan Sainsbury’s weten dat het tijgerbrood meer leek op de huid van een giraffe, dan op die van een tijger. De brief circuleerde al snel op het internet. Meer dan 48.000 mensen deelden haar brief op Facebook en zelfs Wikipedia maakte een pagina van haar opmerking. De klantenbeheerder van Sainsbury liet weten dat het brood inderdaad niet op een tijger lijkt, maar dat het zo werd genoemd door de allereerste bakker die dergelijk brood bakte.

In oktober werd ook in het Sint-Jozefinstituut in Kontich (België) actie gevoerd tegen het tijgerbrood. De school stelde de naam ‘luipaardbrood’ voor om dezelfde reden: een tijger heeft strepen, een luipaard heeft vlekken.
 

Reageer op dit artikel