nieuws

‘CSM moet duidelijkheid geven

Nieuws

‘CSM moet duidelijkheid geven

AMSTERDAM – Grondstoffenleverancier CSM heeft in 2011 de omzet waarschijnlijk iets weten te verhogen. De winst kelderde daarentegen met ruim 40 procent, zo verwachten analisten.

AMSTERDAM – Grondstoffenleverancier CSM heeft in 2011 de omzet waarschijnlijk iets weten te verhogen. De winst kelderde daarentegen met ruim 40 procent, zo verwachten analisten.

Voor het vierde kwartaal verwacht analist Marco Gulpers weinig verrassingen en ‘operationele stabiliteit’. Gulpers hoopt wel dat CSM dinsdag in een toelichting duidelijkheid zal geven over een aantal zaken die bij het bedrijf spelen, schrijft de Telegraaf.

Zo zou CSM informatie moeten geven over de voortgang van de business-review en herstructurering die het bedrijf in oktober aankondigde. Welke concrete actie heeft de onderneming ondernomen om de review handen en voeten te geven? Daarnaast is Gulpers benieuwd naar de situatie rond de nieuwe lactide fabriek in Thailand.

CSM gaf in oktober een winstwaarschuwing af en sprak van een ‘significant zwakkere consumentenvraag in de meeste markten’. De winstcijfers over het derde kwartaal waren toen ook fors lager. Voor het vierde kwartaal zei het bedrijf geen verbetering van de marktomstandigheden te verwachten. CSM publiceert dinsdag 21 februari voor het openen van de effectenbeurs de cijfers over 2011.

Reageer op dit artikel