nieuws

Broodje Groffen blaast Berghse Bastaert nieuw leven in

Nieuws

Broodje Groffen blaast Berghse Bastaert nieuw leven in

BERGEN OP ZOOM – Zeeland heeft zijn bolussen, Den Bosch zijn Bossche bollen en Bergen op Zoom zijn Bergsche Bastaert. Zo ziet althans bakker Romano Groffen van Broodje Groffen het graag.

BERGEN OP ZOOM – Zeeland heeft zijn bolussen, Den Bosch zijn Bossche bollen en Bergen op Zoom zijn Bergsche Bastaert. Zo ziet althans bakker Romano Groffen van Broodje Groffen het graag.

Hij heeft het plaatselijke bekende lekkernij van weleer nieuw leven ingeblazen. Het is een gepimpte versie van de Bastaert uit 1987. Was de oude bastaert een rozijnenbrood, de 2012-versie is een cakevariant. Romano Groffen: ‘De aanleiding is de viering van 800 jaar Bergen op Zoom.’

Promo
Ter promotie klopte hij aan bij Citymarketing. ‘Ik heb de cakejes vervolgens uitgedeeld tijdens de officiële kick off van het jubileumfeest en op straat uitgedeeld. Dat heeft weer media-aandacht opgeleverd waardoor de verkoop flink is toegenomen. We bakten voorheen vijf platen per maand, nu drie per week. Groffen verkoopt de bastaert in drie varianten: klein 0,65 euro, een punt 1,75 euro en schnitt 8 euro.

 

Reageer op dit artikel