nieuws

Bakkerspensioen 3,5 procent gekort

Nieuws

Bakkerspensioen 3,5 procent gekort

DOETINCHEM – Het pensioenfonds voor het bakkersbedrijf heeft een korting van 3,5 procent aangekondigd.

DOETINCHEM – Het pensioenfonds voor het bakkersbedrijf heeft een korting van 3,5 procent aangekondigd.

De Pensioenfederatie heeft een lijst gepubliceerd van tachtig fondsen, die zich vrijwillig hebben aangemeld om hun naam openbaar te maken. Daar staat bakkersbedrijf tussen. Bij in totaal 103 pensioenfondsen dreigt in 2013 een korting op de pensioenen, dat hebben toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) en de Pensioenfederatie laten weten, schrijft de Telegraaf.

De dekkingsgraad van het bakkerspensioen was op 31 december 2011 94,5 procent. Als de dekkingsgraad zich voor 1 april 2013 herstelt naar 105 procent, kan van de korting worden afgezien. Dit kan als de rente weer gaat stijgen doordat de eurocrisis wordt opgelost. Daardoor zou de financiële positie van het fonds kunnen verbeteren.

De pensioenfondsen moeten korten op de oude dag van hun deelnemers, omdat hun financiële positie achterblijft bij het beoogde herstel. Zij hebben last van het gegeven dat Nederlanders langer leven en de eurocrisis. De aangekondigde verlaging betreft alleen het aanvullende pensioen, dat is opgebouwd via de werkgever. De aow, die 65-plussers ontvangen van de staat, blijft buiten schot.
 

Lees ook:

Bakkerspensioen mogelijk gekort (20 januari 2012)

Reageer op dit artikel