nieuws

Bakkerij Eklund nog enkele weken dicht

Nieuws

Bakkerij Eklund nog enkele weken dicht

ZUTPHEN – De activiteiten bij Bakkerij Eklund in Zutphen liggen nog zeker enkele weken stil. Het bedrijf verwacht dat de productie binnen een paar weken, maar uiterlijk in de week van 20 februari, weer kan worden opgestart.

ZUTPHEN – De activiteiten bij Bakkerij Eklund in Zutphen liggen nog zeker enkele weken stil. Het bedrijf verwacht dat de productie binnen een paar weken, maar uiterlijk in de week van 20 februari, weer kan worden opgestart.

De bakkerij aan de Litauensestraat werd donderdagavond getroffen door brand. De brand woedde in het ‘achtergedeelte’ van het bedrijf, zo liet Eklund woensdag weten aan de Stentor. ‘De brand betrof alle verpakkingsmateriaal dat daar lag opgeslagen. Gelukkig is de productielijn niet getroffen. Ook het kantoorgedeelte heeft geen schade opgelopen.’

Wel is er indirecte schade door roet. Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf maakt de zaak schoon. Eklund doet geen mededelingen over de hoogte van de schade. ‘De leiding van bakkerij Eklund is gemotiveerd om deze tegenslag het hoofd te bieden en het bedrijf weer op te starten.’

De brand is vermoedelijk ontstaan door een gasheater die aan het plafond hing, concludeerden team brandonderzoek van de brandweer en de technische recherche na onderzoek.

Zie ook:

Reageer op dit artikel