nieuws

Bakkerij De Verwennerij viert eerste jaar

Nieuws

ZWOLLE – Bakkerij De Verwennerij in Zwolle viert komende week haar eerste verjaardag. De bakkerij waar mensen met een AWBZ-indicatie werken, loopt als een trein volgens bakker en begeleider Hans Sprang.

ZWOLLE – Bakkerij De Verwennerij in Zwolle viert komende week haar eerste verjaardag. De bakkerij waar mensen met een AWBZ-indicatie werken, loopt als een trein volgens bakker en begeleider Hans Sprang.

De AWBZ-indicatie vindt Sprang eigenlijk niet belangrijk, zegt hij in De Stentor: ‘Ik hou niet van dat label. Wij bieden werk aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Maar we leveren ook gewoon kwaliteit en daarom gaat het goed met de bakkerij. Je gaat toch ook niet terug naar een restaurant waar het eten niet lekker is? Ook al werken er dan mensen met een AWBZ-indicatie.’

Een jaar geleden begon de bakkerij met twee medewerkers. Nu zijn het er zestien. Bovendien maakt de bakkerij winst, maar dat is niet het belangrijkste volgens bakker en begeleider Dinand ter Haar. ‘Het gaat ontzettend goed, maar het belangrijkste is dat wij deze mensen stimuleren.’

Reageer op dit artikel