nieuws

12.000 kilo bakkerszout ligt op straat

Nieuws

12.000 kilo bakkerszout ligt op straat

BUNNIK – Dankzij de Nederlandse bakkers kunnen veel ouderen in Nederland weer veilig over straat. De bakkersbranche stelt 12.000 kilo zout beschikbaar aan het ouderenfonds in Bunnik en een aantal andere plaatsen in Nederland.

BUNNIK – Dankzij de Nederlandse bakkers kunnen veel ouderen in Nederland weer veilig over straat. De bakkersbranche stelt 12.000 kilo zout beschikbaar aan het ouderenfonds in Bunnik en een aantal andere plaatsen in Nederland. Dit zout is in het afgelopen jaar bespaard door zoutreductie bij bakkers.

De enorme hoeveelheid zout kan gedoneerd worden omdat de bakkers de afgelopen 2,5 jaar 24.000 ton zout minder verwerkt hebben in brood.

Bekijk de video

Het beschikbaar gestelde zout wordt behalve in Bunnik ook door het Ouderenfonds verspreid in Middelburg, Heiloo, Huizen, Borger-Odoorn en Transwijk-Utrecht. De aftrap hiervan was donderdagmiddag in Bunnik.

De zoutstrooi-actie wordt ondersteund door het Nationaal Ouderenfonds, de NBOV (Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging) en de NVB (Nederlandse Verenging voor de Bakkerij).
 

Reageer op dit artikel