nieuws

’t Kraayennest heeft nieuwe bakkerij

Nieuws

’t Kraayennest heeft nieuwe bakkerij

NIJMEGEN – Bakkerij ’t Kraayennest is verhuisd van Malden naar Nijmegen. De Gelderse bakker heeft een nieuwe bakkerij in gebruik genomen.

NIJMEGEN – Bakkerij ’t Kraayennest is verhuisd van Malden naar Nijmegen. De Gelderse bakker heeft een nieuwe bakkerij in gebruik genomen.

De bakkerij aan de Binderskampweg in Nijmegen is zaterdag 20 januari opgeleverd. Naast de bestaande technieken zijn er nieuwe technieken geplaatst voor de productie van artisanale broodsoorten. Harrie van Kraaij: ‘We hebben denk ik als eerste in Nederland een volautomatische stenen vloeroven (Hein). De oven belaadt en ontlaadt volledig automatisch.

Reden voor de verhuizing is krapte. ‘We stonden stil door te weinig ruimte. Met name expeditieruimte was te krap.’ De nieuwe bakkerij meet 3.600 vierkante meter, 3,5 keer zo groot als de vorige. De bakkerij is ontwikkeld en begeleid door TenBa.

 

Reageer op dit artikel