nieuws

Skitaart gaat landelijk

Nieuws

Skitaart gaat landelijk

DOORN – De bekende Skitaart van Patisserie Hartog moet Nederland veroveren. Eigenaar John Hartog heeft een concept bedacht waardoor de taart een landelijke dekking krijgt.

DOORN – De bekende Skitaart van Patisserie Hartog moet Nederland veroveren. Eigenaar John Hartog heeft een concept bedacht waardoor de taart een landelijke dekking krijgt.

Hartog mikt op 25 verkooppunten in Nederland. Vooralsnog staat de teller op zeven. Naast Doorn bieden bakkers in Den Haag, Heemskerk, Bussum, Naarden, Utrecht en Almere de taart aan. Exact zoals de variant in Doorn.

Exclusief
Hartog: ‘Bakkers werken volgens een licentie met dezelfde grondstoffen. Bakkers nemen de grondstoffen af, ze kopen geen licentie.’ Volgens Hartog is het een exclusieve taart en dat wil hij zo houden. ‘Vandaar dat we ons richten op 25 verkooppunten. Ik wil niet dat bakkers elkaar in het vaarwater zitten.’

Bakkersruzie
De Skitaart was in 2008 aanleiding voor een kleine bakkersruzie in Nederland. Volgens Hartog gebruikten collega bakkers onterecht de naam Skitaart. Dat is nu niet meer mogelijk. Skitaart is een gedeponeerd merknaam.
 

Reageer op dit artikel